Distrugerea gardurilor vii continuă

0
11

Buzoienii, exasperați de lipsa de viziune a Primăriei Buzău
Continuă distrugerea gardurilor vii din municipiul Buzău. Bulevardul Nicolae Bălcescu se prezintă ca după o arătură după ce Urbis Serv a intrat cu utilajele pe spațiile verzi pentru a scoate din rădăcini perdelele de verdeață. Buzoienii se simt batjocoriți și critică lipsa de viziune a Primăriei Buzău care, pentru a face economii, a ales să scoată gardurile vii din tot orașul.
Spațiile verzi din oraș arată acum ca niște tarlale după ce URBIS SERV a scos gardurile vii. Este comanda Primăriei Buzău, a transmis conducerea societății.

URBIS SERV
“Gardul viu este scos la comanda Primăriei. URBIS nu administrează spațiile verzi, doar execută lucrari conform contractelor cu Primăria”, au transmis reprezentanții URBIS Serv Buzău.
Buzoienii, în special persoanele vârstnice critică măsura luată de administrația locală. Pe lângă faptul că din punct de vedere estetic arătau bine pe timpul verii, gardurile vii oferă protecție împotriva prafului care acum se ridică pe toate aleile dintre blocuri dar și oxigen.

Constantin Toma FACEBOOK
“din păcate , nu mai sunt o soluție pentru ca sunt de cele mai multe ori îmbătrânite și au devenit perdele pentru ascunderea gunoaielor”, a transmis edilul municipiului Buzău.
Fostul viceprimar al municipiului Buzău, Constantin Ionescu apreciază că scoaterea gardurilor vii este o mare greșeală având în vedere rolul de protecție pe care îl oferă.

Motivul este însă cu totul altul. Pentru că Urbis se confruntă cu probleme financiare, administrația locală a ales să scoată toate gardurile vii din oraș astfel încât la vară nu vor mai avea bătăi de cap legate de întreținerea acestora. Mai puține garduri vii, mai puțini angajați și cheltuieli.
Anul trecut cartierele din municipiul Buzău arătau neîngrijte, buruienile ajungând în unele locuri și la un metru. Atât reprezentanții Urbis cât și cei ai primăriei nu au făcut un secret din faptul că din pricina lipsei fondurilor care s-au tradus print-un număr insuficient de angajați, lucrările de întreținere nu s-au putut realiza decât în zona centrală.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ