DN2E85, maxim o stea EuroRAP

0
118

Puține autostrazi, mii de accidente de circulație
România este în topul țărilor europene la capitolul accidente de circulație iar unul dintre cele mai mortale drumuri, DN2E85, străbate județul Buzău lăsând în urmă, anual zeci de morți sau răniți grav. Construcția autostrăzi A7 ar determina o scădere a numărului de evenimente rutiere.
Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie aduce din nou în prim plan infrastructura din România dar și evenimentele rutiere grave care se petrec anual atât din pricina calității drumurilor cât și ca urmare a comportamentului șoferilor la volan. România ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește numărul persoanelor decedate sau rănite în evenimente rutiere din acest motiv este nevoie de o strategie urgentă de măsuri.
Unul dintre drumurile cele mai periculoase din România este DN2E85 care traversează județul Buzău. Potrivit specialiștilor, sectorul de drum are maxim o stea EuroRAP în situația în care pentru a fi sigur pentru șoferi trebuie certificat cu minim trei stele.
Polițiștii recomandă atenție maximă și respectarea regulilor de circulație mai ales pe drumurile aglomerate.
Reducerea numărului de accidente pe DN2E85 ar putea fi determinată de construcția autostrăzii A7.
GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
, a transmis președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.
34 de persoane și-au pierdut viața în accidente de circulație în acest an pe raza județului Buzău.
Polițiștii rutieri vor desfășura în perioada următoare ample activități de control în trafic atât cu caracter preventiv cât și cu scopul de a scoate din trafic șoferii care nu respectă regulile de circulație sau se urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanțe stupefiante.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ