DN2E85- un drum mortal! Au scăzut accidentele grave de circulație, au crescut numărul de decedați

0
49

Mai puține accidente grave de circulație în primele șase luni ale acestui an. Este bilanțul Poliției Rutiere Buzău care a mai scos în evidență faptul că DN2E85 rămîne șoseaua cea mai periculoasă pentru conducătorii auto. Pe fondul vitezei excesive și a nerespectării regulilor de circulație în prima parte a acestui an și-au pierdut viața în accidente de circulație mai mulți oameni față de aceeași perioadă a anului trecut.
Poliția Rutieră Buzău a acționat încă de la începutul anului pentru reducerea riscului de producere al accidentelor rutiere. Pe fondul creșterii numărului de autovehicule înmatriculate, o dată cu eliminarea taxei auto, rutieriștii au desfăşurat sute de activități preventive. Drept urmare în primele 6 luni ale anului 2017 s-au produs cu 14,4% mai puține accidente rutiere grave față perioada similară anului trecut, a scăzut numărul persoanelor ranite grav cu 28,3% dar a crescut numărul persoanelor decedate de 17 la 19.
Principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum si indisciplina pietonilor. De departe, drumul care a produs cele mai multe victime rămîne DN2E85.
Totodată numărul accidentelor produse pe DN10 între Buzău și Brașov au scăzut, reiese din datele Poliției Rutiere Buzău dar și pe DN2C Buzău – Slobozia, un sector de drum intens circulat de cei care vor să meargă pe Litoral.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ