DOAR TREI TÂRGURI AUTORIZATE

0
105

În judeţul Buzău, doar trei târguri de animale funcţioneză legal, cu autorizaţii sanitar veterinare. Comerţul cu animale se desfăşoară însă în multe localităţi, în oboare cu caracter periodic sau permanent fără respectarea normelor legale.

Direcţia Sanitar Veterinară a informat consiliile locale cu privire la faptul că pe teritoriul judeţului Buzău sunt doar 3 târguri de animale autorizate sanitar veterinar respectiv. Acestea sunt în localităţile Buzău, Râmnicu Sărat şi Ruşeţu ceea ce implicit presupune, potrivit reprezentanţilor DSV, faptul că indiferent de specie, comercializarea animalelor vii în condiţii legale este posibilă numai în cele trei târgurile autorizate sanitar veterinar.

La nivelul judeţului mai sunt şi alte locuri unde, săptămînal, au loc târguri de animale, fără să fie autorizate sanitar-veterinar. Ele funcţionează cu acordul tacit al autorităţilor locale, chiar dacă inspectorii DSV au dat avertismente şi amenzi.

Direcţia Sanitar Veterinară  Buzău transmite  că, în situaţia în care pe raza localităţilor din raza de responsabilitate a fiecărui consiliu local în parte, sunt organizate cu caracter periodic sau permanent ,,târguri de animale” neautorizate sanitar veterinar trebuie făcute urgent toate demersurile intrării acestora în legalitate. Totodată, reprezentanţii Direcţiei precizează că atât organizarea de târguri de animale neautorizate sanitar veterinar cât şi comercializarea animalelor vii fără documente necesare se sancţionează, cu amendă de la 600 lei la 1.200 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice.

(Laurenţiu Marinov)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ