Doi copii refugiați au fost botezați la Buzău

0
319

Momente de fericire pentru două familii din Ucraina
Momente magice într-o comună din județul Buzău. Doi copii ucrainieni refugiați alături de familiile lor din pricina războiului, au fost botezați la inițiativa a doi consilieri locali din Săhăteni. O adolescentă de 16 ani și un băiețel de numai o lună au fost creștinați de preotul paroh al localității Vintileanca, spre încântarea părinților care s-au putut bucura la finalul ceremoniei religioase de o petrecere. Copiii au ajuns în județul Buzău la începutul lunii martie.
Unul dintre liderii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contarctual, filiala Buzău, consilier local la Săhăteni, alături de un alt ales local s-au deplasat la începutul lunii martie cu ajutoare la Galați pentru refugiații din Ucraina. Având în vedere numărul mare de oameni fugiți din calea războiului și rămași fără un adăpost, cei doi au luat decizia de a caza pentru o perioadă nedeterminată de timp o tânără alături de care se afla bunica sa și o mamă cu un băiețel de doar o lună.
Pentru că atât adolescenta de 16 ani cât și nou născutul nu erau botezați, alături de familiile celor doi copii, gazdele refugiaților s-au gândit să le fie nași și să îi boteze.
Tânăra de 16 ani botezată la Vintileanca nu mai știe nimic despre tatăl ei care a rămas în Ucraina pentru a lupta în război.
Celălalt copil, băiețelul de o lună născut în Ucraina a fost salvat în ultima clipă, familia fugind din calea bombardamentelor în România unde a fost și botezat.
După ceremonia religioasă, gazdele refugiaților au organizat o petrecere.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ