DOLIU ÎN LUMEA MEDICALĂ

0
139

O boală necruţătoare a smuls-o din braţele tuturor ce au iubit-o si au apreciat-o pe Dana Baciu, asistentă de obstetrică la Maternitate. În cei peste 25 de ani de activitate, a asistat la naşterea a mii de copii și a fost multă vreme şefa asistentelor din Maternitate.
Dana Baciu s-a stins din viață, joi dimineaţă, la vârsta de 48 de ani, pe un pat de spital. Sfârşitul asistentei a fost cauzat de o afecţiune pulmonară galopantă, descoperită în luna aprilie a acestui an. A fost iubită şi apreciată de medici, de asistente, de mămici şi copii.
Dana Baciu mărturisea într-un interviu pentru Adevărul că meseria de asistentă i-a fost parcă predestinată de la naştere. Așa că de-a lungul carierei sale a moșit mii de copii.
„Încă din perioada de grădiniţă jucam rolurile ori de fetiţă murdară, care trebuie să ajungă la cabinetul medical, ori doctoriţa care tratează. Meseria asta aduce enorme satisfacţii, dar şi un consum psihic foarte mare. Este foarte greu, pleci încărcat cu tot ce este aici, dar marea satisfacţie este de a da viaţă, de a fi părtaş la naşterea unui om. La majoritatea pacientelor cu care s-a creat o legătură am păstrat pozele de la naştere. În ani, cea mai mare bucurie este când îl auzi pe stradă şi vezi că acel copil este sănătos”
Dana Baciu s-a născut pe 13 decembrie 1969, la Vinilă Vodă. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Catedrala din centrul orașului, urmând să fie dus la Vintilă Vodă. Înmormântarea va avea loc duminică, la prânz, în localitatea natală.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ