Dosar penal pentru scandalul de la Spitalul Judetean! Medicii agresaţi nu au depus plângere la Poliţie

1
75

A fost deschis dosar penal in urma scandalului de la sfarsitul saptamanii de trecute de la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. In incidentul care s-a petrecut in camera de gardă, un medic si o infirmieră au fost agresati insă acestia nu au depus plângere la politie.
Siguranta pacientilor si a personalului medical din cea mai mare unitate spitalicească din județ este pusă sub semnul întrebării. Asta după ce, joia trecută, aproape 40 de persoane de etnie romă, au dat năvală peste medici în camera de gardă, pentru a se asigura că o rudă a acestora este tratată așa cum se cuvine. Pentru că nu aveau voie să pătrundă în sala unde pacientii erau tratati si au fost dati afară de personalul medical, romii s-au infuriat si au făcut un scandal monstru. Ba mai mult au agresat medicul de gardă si o infrimiera. Depasiti numeric, angajatii firmei de pază au chemat Politia si Jandarmeria pentru a calma spiritele încinse.
În urma incidentului, politistii au deschis un dosar penal
În ciuda episodului violent, medicii agresaţi au refuzat să depună plîngere la poliţie.
Din nefericire nu este pentru prima oară când la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean au loc astfel de episoade. Cadrele medicale se plâng că îşi fac din ce în ce mai greu meseria asta pentru că de multe ori in secţii au patruns cetăţeni furioşi şi agresivi. Acelaşi sentiment de teamă este împărtăşit şi de către pacienţi iar societatea de pază angajată a dovedit din nou că este depăşită de situaţie în astfel de cazuri.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Spitalul județean, respectiv, directorul executiv, prin juristul propriu, ar trebui sa se constituie in parte vătămată, protejând astfel medicii sau personalul agresat, in fata unor indivizi certați cu legea. Maine, poimâine, vor fi necesari si translatori pentru astfel de …

LĂSAȚI UN MESAJ