“Dosarele X”, la Avocatul Poporului

0
8

A crescut numărul audiențelor
Avocatul Poporului este instanța la care buzoienii apelează atunci când consideră că instituțiile publice le-au încălcat dreptul la informare, când nu primesc răspunsuri competente din partea funcționarilor publici ori au de rezolvat litigii care privesc printre altele drepturile omului, drepturile familiei, problemele legate de muncă, protecţie socială sau chestiuni ce țin de drepturi imobiliare. Printre teancul de dosare și reclamații care ajung pe masa specialiștilor se numără și câteva ieșite din tipar. Spre exemplu nu de puține ori oamenii au reclarat că sunt urmăriți pe stradă sau chiar în locuințele proprii.
În ultima perioadă numărul audiențelor pe care buzoienii le-au solicitat către Avocatul Poporului a crescut. O veste bună ar fi pe de altă parte că atât reclamanții cât și autoritățile au învățat să folosească mijloacele electronice de comunicare.
În topul reclamațiilor depuse la Avocatul Poporului sunt cele care fac referire la modul în care autoritățile publice interacționează cu publicul.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ