DOTĂRI DE ULTIMĂ GENERAȚIE

0
62

Spitalul Județean este unul dintre beneficiarii unui program de dotare cu aparate computer tomograf, aparate de rezonanță magnetică și sisteme informatice folosite în domeniul imagisticii medicale pe care Ministerul Sănătății l-a anunțat în urmă cu câteva zile.

Astfel, unitatea medicală va fi dotată cu un RMN și cu un PACS prin Proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, implementat de Ministerul Sănătății. Unitatea medicală precum și celelalte spitale din țară care vor beneficia de noile achiziții vor primi aceste echipamente peste o lună și jumătate.

Contractulde achiziție a aparaturii medicale a fost semnat astăzi la sediul Guvernului. La ceremonia de semnare a contractelor în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale între  ministrul Sănătății, Florian Bodog și furnizorii de echipamente au mai participat pe lângă premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Achiziționarea acestor aparate de ultimă generație reprezintă un pas extrem de important pentru îmbunătățirea calității sistemului de sănătate la nivelul județului nostru.  Extrem de important este acest sistem PACS, ce reprezintă o tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN.

În baza celor trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, Ministerul Sănătății achiziționează 14 aparate computer tomograf, 24 de aparate de rezonanță magnetică și 21 de sisteme informatice PACS, sumele provenind dintr-un acord de 250 de milioane de euro cu Banca Mondială, încheiat în 2014 și blocat ulterior, din cauza neaccesării fondurilor. Ministrul Sănătății a adăugat că este responsabilitatea autorităților locale și a managerilor de spital să asigure spațiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistică, pe care urmează să le primească.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ