DRAGOBETE LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE

0
32

Sărbătoarea Dragobetelui nu trece nici anul acesta neobservată. Într-o manieră adaptată condiţiilor actuale, varianta românească a zilei îndrăgostiţilor, va fi un prilej de bucurie pentru cei care iubesc tradiţia. Muzeul Judeţean pregăteşte pentru ziua de 24 februarie va organiza la secţia de etnografie „Vergu-Mănăilă” un eveniment ce va fi transmis şi în mediul on-line.
Un eveniment de tradiție din calendarul activităților Muzeului Judeţean, ajuns deja la a VI-a ediție, este Dragobete vs. Sfântul Valentin. Anul acesta muzeul buzoian, în parteneriat cu Muzeul Municipal “Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat, a pregătit publicului un program cultural ce are în prim plan vernisajul expoziției temporare “Furca de brâu, simbol al dragostei la români”. De asemenea, muzeografii vor vorbi publicului despre semnificațiile zilei de Dragobete în cultura tradițională românească.
Activităţile se vor desfășura miercuri, 24 februarie, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din municipiul Buzău. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook ale muzeului, iar accesul publicului este permis începând cu ora 13:00. Expoziția temporară cu furci de tors din zona etnografică Buzău, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal “Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat, poate fi vizitată până în data pe 14 martie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ