DRUM MODERNIZAT CU BANI EUROPENI

0
49

Un drum important din judeţul Buzău va fi reabilitat cu bani europeni. Este vorba despre un tronson de aproximativ 36 de kilometri din zona limitei cu judeţul Brăila, Robeasca -Vadu Paşii, valoarea proiectului fiind de aproximativ 26 de milioane de euro.

Azi, la Consiliul Judeţean a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul ”Stimularea mobiliăţii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita de judeţ Brăila – Robeasca – Vadu Paşii (E85)”, promovat spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6. Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi locuitorii comunelor Vadu Paşii, Săgeata şi Robeasca, dar şi agenţii economici din zonă care vor face economie de timp şi combustibil, beneficiind astfel de reduceri de cheltuieli.

Drumul este considerat de o importanţă deosebită de autorităţi şi a fost propus de reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională spre finanţare după ce a fost inclus într-o listă de priorităţi.

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău apreciază că lucrările de modernizare a drumului se vor încheia abia către sfârşitul anului 2019, fiind luată în calcul şi apariţia unor probleme legate de organizarea licitaţiei şi eventualele contestaţii.(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ