Drum mortal între Buzău și Vadu-Pașii

0
10

Viața pietonilor atârnă de…un trotuar
Pe drumul în care un adolescent și-a pierdut viața, în continure nu există un trotuar, un refugiu și nici măcar iluminat public. La sfârșitul anului trecut un elev în vârstă de 15 ani a fost lovit în plin de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice. Adolescentul nu a avut nicio șansă. Se întorcea de la școală pe drumul dintre municipiul Buzău și Vadu Pașii neavând posibilitatea de a se feri. Imagini recente apărute în mediul online arată cât de periculos este să te deplasezi pe porțiunea de drum, mai ales după lăsarea întunericului. Autoturismele se deplasează uneori cu viteză iar pietonii se pot transforma oricând în victime.
La ultima ședință a Consiliului Local Municipal Buzău a fost solicitată de urgență intervenția administrației locale pentru ca în zona respectivă să fie amenajat un trotuar pentru pietoni.
Conducerea Primăriei Buzău a anunțat că se fac demersuri astfel încât pe parcursul acestui an, pe porțiunea care leagă municipiul Buzău de comuna Vadu Pașii să fie realizat un trotuar.
Situația însă pare că nu suferă amânare. Din imaginile filmate pe timpul nopții se poate deduce cât de periculoas este pentru un pieton să circule pe respectiva porțiune de drum. Tragicul accident de la Vadu Pașii în urma căruia un bărbat de 58 de ani a accidentat mortal un pieton ce se deplasa pe marginea drumului, pe același sens de mers i-a determinat pe magistrați să decidă arestarea preventivă a conducătorului auto. În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cosmin era elev în clasa a IX la Liceul Tehnic din municipiul Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ