DRUMURI ÎNCHISE DIN CAUZA VISCOLULUI

0
53

Trei drumuri naţionale care tranzitează judeţul Buzău au fost închise miercuri dimineaţă, din cauza viscolului. Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia de a nu permite circulaţia autovehiculelor pe DN 2E85, pe DN2C, de la Costeşti până la limita cu judeţul Ialomiţa, dar şi pe drumul naţional care face legătura între Râmnicu Sărat şi Brăila, din cauza vizibilităţii reduse, care în unele situaţii a fost aproape de zero.

Legătura cu Bucureştiul s-a făcut pe DN1B, Buzău-Ploieşti. În zonele cu restricţii au fost instituite filtre de poliţişti şi jandarmi şi nu s-au înregistat evenimente rutiere grave. O maşină a derapat pe raza comunei Merei şi s-a răsturnat în afara carosabilului, însă toate persoanele din interior au scăpat nevătămate. În acest timp, angajaţii de la Drumuri Naţionale au acţionat cu utilaje ce au împrăştiat material antiderapant, fiind asigurate şi cantităţi suficiente de sare.

Pe drumurile judeţene s-a circulat în condiţii de iarnă, singurul închis, fiind DJ 204 C, pe tronsonul Bisoca Poiana Mărului, care a fost blocat încă de marţi. Tot din cauza viscolului, peste 700 de gospodării din comuna Cernăteşti au rămas fără energie electrică. Acolo au intervenit 11 echipe ale societăţii de distribuţie care, în jurul orei 13.00 au remediat avaria. Tot atunci, pe DN2E85 a fost redeschisă circulaţia pe tronsonul Buzău-limita cu judeţul Ialomiţa.

La ora 15.00 și respectiv ora 16.00, au fost redeschise DN2 C, între Costeşti şi Pogoanele și DN22 tronsonul Râmnicu Sărat – Balta Albă, pentru traficul local. Până la restabilirea stării de normalitate din punct de vedere meteorologic, autorităţile le recomandă cetățenilor să evite pe cât posibil deplasările. Dacă totuși este necesară deplasarea, înainte de a pleca la drum, şoferii sunt sfătuiţi să se informeze temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, dar şi să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic sau în filtrele instituite.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ