Drumuri înghețate și utilaje defecte

0
4

Prefectul județului a mers personal să verifice firmele de deszăpezire
În comuna Tisău circulația se desfășoară normal, în condiții de iarnă, după ce ploaia înghețată și poleiul a făcut aproape imposibilă circulația autoturismelor. La scurt timp după ce reprezentanții Prefecturii s-au arătat dezamăgiți de modul în care drumarii și-au făcut treaba, utilajele de deszăpezire au lucrat intens pentru a curăța Drumul Județean 100H de gheață.
O parte dintre drumurile județene s-au transformat în urma ploii înghețate în adevărate patinoare. Cele mai multe dintre ele au fost curățate la timp de către drumari dar au existat și probleme. Prefectura a cerut sancțiuni pentru societățile care s-au ocupat de deszăpezirea drumurilor din zona Pogoanele și Buzău Nord datorită faptului că nu și-au îndeplinit exemplar sarcinile. La acest moment pe DJ 100H una dintre cele mai afectate căi rutiere din județ, se circulă normal dar în condiții de iarnă. Nici în zona Pogoanele nu mai sunt probleme.
Firma de deszăpezire care ar fi trebuit să execute lucrări specifice în zona Tisău a fost sancționată, au anunțat autoritățile.
Reprezentanții Prefecturii au mai punctat faptul că episodul de polei din debutul acestei săptămâni a fost un exercițiu atât pentru autorități cât și pe drumari în perspectiva unei ierni grele care se anunță cu ninsori.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ