După cutremur, “bulinele” intră în reabilitare

0
31

44 de blocuri cu risc seismic în municipiul Buzău
Cel mai mare cutremur înregistrat în acest an în România care s-a resimțit puternic la Buzău aduce din nou în prim plan situația clădirilor încadrate în clase de risc seismic. În municipiul Buzău lista actualizată a blocurilor cu bulină datează de la începutul anului 2005. De atunci nicio altă expertiză nu a mai fost realizată, în schimb cei 17 ani care au trecut își pot spune la un moment dat cuvântul. Reprezentanții administrației locale spun că în acest moment există instrumente financiare prin intermediul cărora să poată accesa bani necesari în vederea reabilitării unor astfel de clădiri cu risc seismic.
Deja pentru două blocuri turn din municipiul Buzău au fost depuse documentațiile necesare în vederea obținerii fondurilor. Lucrările de reabilitare ar consta în jur de 10 milioane de euro. Nu vor fi uitate nici imobilele de pe strada Cuza Vodă.
Cel mai vechi imobil cu risc seismic din municipiul Buzău, a fost construit în anul 1880 și se află pe strada Cuza Vodă, având un regim de înălțime de P+1. Expertiza tehnică a clădirii a fost realizată 113 ani mai târziu, respectiv pe perioada anului 1993.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ