DUPĂ O SUTĂ DE ANI ,DECLARAŢIE DE UNIRE CU BASARABIA

0
214

Moment istoric, astăzi, la Primăria municipiului Buzău. Consilierii locali au votat în unanimitate, Declaraţia simbolică de unire a Buzăului cu Basarabia. Documentul a fost semnat de toţi aleşii municipali, după ce a fost citit de primarul Constantin Toma.

Primarul Constantin Toma le-a aminit celor prezenţi în sala de şedinţe a Palatului Comunal, citind din Declaraţie, că se împlinesc o sută de ani, de când buzoianul Alexandru Marghiloman, prim ministru al Regatului României, la acel moment a primit la Chişinău, actul de unire a Basarabiei cu ţara-mamă.

Declaraţia de unire a Buzăului cu Basarabia, deşi este un act cu valoare simbolică, este considerată un act istoric, o confirmare a voinţei poporului.

Gestul aleşilor locali de la Buzău era o datorie de onoare, spune primarul Constantin Toma, după ce, peste o sută de localităţi din Republica Moldova şi-au declarat unirea cu România. Primarii unionişti ai acelor localităţi sunt aşteptaţi mâine la Buzău, iar municipalitatea îi va întâmpina cu numeroase evenimente create special pentru ei, şi cu un mega-spectacol dedicat zilei de 27 martie când s-a consfinţit unirea Basarabiei cu Regatul României.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ