După recensământ, mai puțini consilieri și parlamentari

0
7

Populația județului Buzău, în scădere
Rezultatele definitive ale Recensământului Populației și Locuințelor nu a fost publicate oficial în schimb autoritățile județene sunt de părere că numărul persoanelor din Buzău este în scădere. Cu toate că demersul este unul obligatoriu, recenzarea populației s-a făcut fără o pregătire prealabilă, sunt de părere reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
Mii de români s-au recenzat de două ori, atât la adresa de domiciliu cât și la cea de reședință. Printre problemele apărute în cursul activităților din cadrul campaniei de recensământ mai sunt amintite cele legate de numărul insuficient de recenzori, o parte dintre cetățeni nu au fost găsiți la domiciliu, platformele de recenzare uneori nu au funcționat, recenzorii au fost plătiți târziu și lista poate continua. Care este efectul direct al recensământului? Un număr mai mic de consilieri și parlmantari dar și fonduri guvernamentale reduse.
Institutul Național de Statistică a dezvăluit recent rezultatele provizorii ale recensământului. Primele informații arată o populație rezidentă în scădere și un procent în creștere al populației îmbătrânite. Potrivit datelor respective, populația rezidentă a României a scăzut cu peste un 1 milion de locuitori față de recensământul din 2011. La nivelul județului Buzău scăderea ar fi de aproximativ 10 la sută.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ