După seism vine ,,Valul Renovării”

0
11

Bani pentru reabilitarea blocurilor cu bulină
Premierul României Nicolae Ciucă a anunțat semnarea a 12 contracte finanțate prin componenta ”Valul Renovării” a Planului Național de Redresare și Reziliență. Proiectele vizează renovarea și creșterea eficienței energetice a unor unități medicale, de învățământ, blocuri de locuit și instituții publice. O bună parte din investiții au drept scop punerea în siguranță a unor spitale, școli și locuințe, în cazul unor cutremure. Printre beneficiari se numără Prefectura Buzău cu un proiect de reabilitare al sediului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și primăriile Buzău, Beceni, Smeeni și Nehoiu.
Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea proiectului de reabilitare a sediului Prefecturii Buzău de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, cu o valoare totală de 2,2 milioane de euro. Totodată, a fost aprobată finanțarea unui contract de 78,7 milioane de euro fără TVA, pentru renovarea integrată a 30 de blocuri din orașul Buzău, a anunțat reprezentantul Guvernului în teritoriu. O bună parte dintre condominii sunt încadrate în clasa de risc seismic.
Până în acest moment, la nivel național au fost semnate în jur de 100 de contracte de finanțare cu o valoare de 2,5 miliarde de lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ