E NEVOIE DE VOLUNTARI PENTRU COPIII DIN CENTRE

0
1024

Este nevoie de voluntari, la Buzău. Cei aproximativ 150 de copii din centrele de plasament, au nevoie în aceste vremuri vitrege, mai mult ca oricând, de oameni inimoși care să îi ajute să înveţe pentru exemene, sau pur și simplu să îi implice în activități educative. Pentru că totul s-a digitalizat, iar internetul a devenit un aliat, bun în orice situaţie, asociația „Ajungem mari” a venit cu inițiativa de a le oferi un sprijin prin acțiuni on line.
Întreaga societate este afectată de pandemia de coronavirus. Mulți încearcă să se adapteze din mers la situația acuală. Ultimul proiect al asociației „Ajungem mari”, presupune întâlniri on-line, cu copiii din centrele aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. În județul Buzău, aproape 20 de persoane au dorit să ofere din timpul lor copiilor din centre. Situația este mai dificilă la Râmnicu Sărat, unde sunt aproape 60 de copii instituţionalizaţi şi există numai un voluntar on-line.
Oricine dorește să dăruiască două ore pe săptămână din timpul său, și dorește să vină în ajutorul copiilor și tinerilor din centrele de plasament, este invitat pe site-ul asociației, unde va completa un formular online de înscriere. Este foarte important de știut faptul că implicarea voluntarului trebuie să fie pe o perioadă de șapte luni. Aceștia vor primi suport din partea asociației și va avea posibilitatea de a face lecții în domeniul pe care îl stăpânește cel mai bine.
Roxana Ioniță este voluntar de doi ani în cadrul acestei asociații. Ea spune cu emoție în suflet că s-a ataşat de copii, şi de fiecare dată se încarcă cu emoția pozitivă ce o emană aceștia.
Modulul de voluntariat va începe cu luna decembrie, și va dura șapre luni, cu o ședință săptămânală. Satisfacția pe care un voluntar o are atunci când vede că un copil a învățat să scrie mai bine, să citească mai corect sau să se exprime într-o limbă străină, este răsplata extraordinară pentru cei care vor să se alăture proiectului.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ