ECHIPAJELE DE POLIȚIE, ÎN STRADĂ

0
18

Buzăul a fost împânzit de forţe de ordine luni, noapte. Poliţiştii, împreună cu jandarmi și polițiști locali au stat cu ochii pe șoferii care nu respectau normele sanitare și intervalul orar în care pot părăsi locuința. În timpul acțiunii, au fost verificate peste 100 de autovehicule și legitimate peste 170 de persoane.
Poliţiştii, jandarmi și polițiști locali au împânzit străzile din municipiu . Echipajele au acționat în toate zonele orașului, iar oamenii legii nu au scăpat din vedere niciun șofer care circula după ora 23.00. Șoferii prinși fără declarație sau legitimația de serviciu, nu au fost încântați de prezența polițiștilor iar mulţi dintre cei găsiţi în neregulă au motivat că nu știau de această hotarâre. În urma neregulilor constatate, polițiștii buzoieni au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 14.000 de lei.
În timpul acțiunii polițistii au descoperit și un comerciant care nu a respectat noile măsuri împuse de lege.
Potrivit hotărârilor Consiliului Județean pentru Situaţii de Urgență, în intervalul orar 23,00—5,00, se interzice părăsirea locuinței. Orice cetățean care părăsește domiciliul în acest interval este obligat să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă:
numele și prenumele,
data nașterii,
adresa locuinței sau a locului activității prefesionale,
motivuldeplasării, data completării și semnătura.
Polițiștii atrag atenția că astfel de acțiuni se vor repeta pe străzile din municipiul Buzău și în perioada următoare.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ