ECHIPAMENT NOU LA ISU

0
32

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a anunțat săptămâna trecută, că fiecare judeţ din România va avea, până la sfârşitul acestui an, câte două containere multi risc de căutare-salvare în caz de cutremur. Potrivit presei centrale, Raed Arafat a declarat că prin dotarea fiecărui judeţ cu câte două containere de căutare-salvare se va asigura necesarul pentru acest tip de intervenţii. Beneficiul principal al acestui container este dotarea suplimentară cu echipamente de ultimă generație pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii, în primul rând la cutremur, cu persoane surprinse sub dărâmături. Este gândit ca un tot unitar în condițiile cele mai dificile.

PREFECTURA ARE PAGINĂ NOUĂ DE WEB

Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni. Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet. Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative. Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului. Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

HOTĂRÂRE ADOPTATĂ

Aleșii locali din Padina au adoptat, în ședința ordinară a lunii ianuarie, a Consiliului Local, proiectul de hotărâre prin care se aprobă organizarea și funcționarea rețelei școlare a unităților de învățământ la nivelul localității, pentru anul 2018 – 2019. Vorbim despre Școala gimnazială nr 1 și nr 2 din învățământul primar și gimnazial și grădinițele cu program normal nr.1 și 2, unde învață preșcolarii din comună. Aceste aprobări se acordă anual, în urma unui aviz eliberat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

VAL DE SEISME ÎN WEEKEND

Sâmbătă, în județul Buzău  au avut loc două cutremure, cu magnitudini de 3.4, respectiv 2.6 grade pe scara Richter. Duminică, la ora 15.15 s-a înregistrat cel mai mare seism din acest an. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului cutremurul înregistrat a avut 3.9 grade pe scara Richter și s-a produs în județul Buzău, la o adâncime de 140, 8 km. Un alt seism de 3,3 grade s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în județul Vrancea, la o adîncime de aproape 83 de km.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ