ECONOMIA BUZOIANĂ, ÎN CREȘTERE

0
402

În acest an, judeţul Buzău înregistreză o dezvoltare economică în creştere faţă de perioada similara a anului trecut. Este un fapt ce reiese din informațiile oferite de Direcția de Statistică Buzău, pentru luna august 2017. Cresșerea economică înregistrată în această lună este de aproape 38 %, față de aceeași perioada a anului 2016.

Cifra  de  afaceri  din  industrie  realizată  de  firmele  din  judeţul Buzău,  atât  pe  piaţa internă cât şi pe cea externă a inregistrat o crestere semnificativa.

Și la exporturi stăm bine, după cum arată ultimele date statistice la nivelul judetului Buzau. Profitul înregistrat la acest capitol este de peste 50,000 de euro. Potrivit specialistilor, acesta s-a inregistrat în urma exporturilor de animale, de metale, precum și de produse textile și alimentare.

Reprezentantii Directiei de Statistica Buzau spun că, la nivelul judetului nostrum, exista un numar considerabil de agenti economici cu un domeniu extrem de restrans ca activitate si prin urmare si profitul este destul de mic. Ceea ce ridica din punct de vedere economic Buzaul, sunt firmele mari, dar si cele straine care isi au sediul in judet.

După cum ne indică datele statistice până acum, economia judeţului nostru arată favorabil, în acest an. Și asta deși, creşterea numărului de şomeri nu ne-ar putea duce cu gândul la ,,mai bine”. Din aceeasi sursa aflăm că, la nivelul lunii august a acestui an, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă este de 18.325 persoane. Într-un clasament descendent al judeţelor, în funcţie de nivelul atins de rata şomajului, Buzăul se află pe locul 3 în țară, după Vaslui şi Teleorman.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ