Educație de calitate plătită cu venitul minim garantat

0
432

Primăvara vine cu proteste nu cu ghiocei
Când vine vorba despre educația copiilor, orice părinte are așteptări din partea sistemului de învățământ. O educație de calitatea pleacă încă de la grădiniță, se cimentează în gimnaziu și liceu iar studiile superioare vin să încununeze întreg efortul depus de către un elev pe parcursul anilor de școală. Prin urmare, cu cât cadrele didactice și nedidactice depun eforturi pentru a dezvolta din punct de vedere educational un copil, cu atât mai mult cel din urmă va obține rezultatele așteptate. Dar ce te faci când dascălilor și îngrijitorilor spre exemplu li se cer calitate în educație pe salariul minim garantat. De cele mai multe ori cu banii câștigați, cadrele nedidactice nu reușesc să se descurce de la o lună la alta.
Cadrele nedidactice au solicitat măriri salariale în concordanță cu celelalte categorii profesionale în schimb guvernanții nu le-au îndeplinit doleanțele. Acest lucru în ciuda protestelor organizate atât în județul Buzău cât și în Capitală. Iar alături de îngrijitori și celelalte categorii profesionale nedidactice din sistemul de Educație sunt și profesorii. Sindicatul din Învățământul Preuniversitar Buzău atrage atenția că angajații nu mai pot face față scumpirilor, cu banii pe care îi câștigă.
Sindicaliștii buzoieni au amenințat recent că primăvara ar putea să vină pentru guvernanți nu cu ghioce,i ci cu proteste. Dacă personalul nedidactic nu va beneficia de salarii și sporuri pe măsură, atunci este anunțată greva generală.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ