Elevi buzoieni, meseriaşi în Ţara lui Andrei

0
208

Zeci de elevi de la scolile profesionale si liceele tehnologice din Buzău au participat în „Tabăra Meseriasilor”, la săptămâna de închidere a proiectului „Tara lui Andrei”, organizată pe durata vacantei de vară în statiunea Bran din judetul Brasov. Elevii buzoieni au muncit din greu timp de 3 zile pentru realizarea unui sistem de încărcare electric alimentat de energia solară. Constructia micilor meseriasi a fost amplasată în Piata Sfântul Ioan din Brasov fiind primul spatiu ecologic de încărcare din oras.

În ultima săptămână de activități dedicată Taberei Meseriașilor micii electricieni ai liceelor din judeţul Buzău şi-au demonstrate calităţile tehnice în cadrului unui adevărat spectacol organizat în centrul oraşului Braşov. 60 de liceeni din Buzău au pus la punct o staţie electrică alimentată de panouri fotovoltaice construită special pe durata taberei pentru a încărca telefoanele, laptopurile şi celelalte electronice ale echipei. Totodată elevii buzoieni au transmis un mesaj important participanţilor despre modul ecologic în care poată fi obţinută energia şi despre practicile ecologice care uşor, uşor vor fi adoptate în viitor.

 

Cei care s-au străduit să le insufle elevilor dragostea pentru meserie au rămas impresionați de dăruirea participanților.

 

Primii 20 de meseriași au fost premiați cu burse in valoare de 500 de lei fiecare, premii acordate lunar, timp de un an școlar.

 

Alături de viitorii meseriași, au fost prezenți în tabără și 9 profesori din școlile selectate din Buzău. Aceștia au participat la cursuri de comunicare și negociere a conflictului în managementul educațional, în urma căruia au primit 15 puncte de credit. În cadrul ediției din 2017, peste 300 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din Buzău au participat pe durata vacanței de vară în sesiuni săptămînale de pregătire în diferite meserii.

(Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ