Elevii au dat piept cu proba la matematică! Evaluarea Naţională s-a încheiat. Urmează rezultatele…

0
77

După proba la Limba şi literatura română elevii buzoieni înscrişi la Evaluarea Naţională au dat piept în această dimineaţă cu matematica, piatra de încercare a întregului examen. După două ore, timp în care au încercat să dezlege tainele aritmeticii şi geometriei, elevii au părăsit sălile de examen optimişti că la final vor obţine rezultate bune. La fel au fost şi părinţii şcolarilor care au declarat că se aşteaptă la note mari, mai ales că pe tot parcursul anului copiii s-au pregătit. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar au anunţat că proba la matematică s-a desfăşurat fără incidente.
Astăzi elevii buzoieni înscrişi la Evaluarea Naţională au dat piept cu proba la matematică. Un examen dificil al cărui rezultat va conta fără îndoială în momentul în care şcolarii se vor înscrie la licee. Începînd cu ora 9.00 elevii au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele. Pentru cei care s-au pregătit din timp proba a la matematică a fost accesibilă deşi subiectele au avut un nivel de dificultate peste mediu.
O parte dintre părinţii care şi-au aşteptat copiii să iasă de la examen au reuşit să îşi ascundă emoţiile, alţii nu.
Peste 100 de elevi au absentat astăzi de la Evaluarea Naţională. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au declarat că probabil elevii se vor orienta spre învăţămîntul profesional.
Afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională este programată pentru data de 26 iunie. Rezultatele finale, după depunerea şi rezolvarea contestaţiilor, vor fi publicate pe data de 30 iunie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ