ELEVII DE LA EMINESCU, TOT PE INDEPENDENȚEI

0
88

Elevii de la Colegiul Național Mihai Eminescu vor începe, și în acest an, cursurile în clădirea de pe strada Independenței, care urmează să fie reabilitată cu finanţare de la Guvern. Amenajarea spațiilor de la Liceul Tehnologic Costin Nenițescu necesită bani, dar mai ales timp, care este insuficient pentru a realiza tot ce municipalitatea și-a propus pentru a asigura un învățământ de calitate pentru elevii de la Eminescu. Doar liceenii de la Nenițescu vor începe noul an școlar în clădirea Liceului de Meserii și Servicii.
Clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” urmează să fie reabilitată cu bani de la Guvern. Chiar dacă licitația nu a fost încă adjudecată, reprezentanții Primăriei spun că demersurile pentru mutare au intrat în linie dreaptă. Totuși, dacă inițial se vorbea despre transferul elevilor și al bazei materiale de la Eminescu la Nenițescu începând cu data de 10 septembrie, între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Amenajarea spațiilor de la fostul Liceu de chimie mai durează, ceea ce face ca cei de la „Eminescu” să înceapă școala tot în vechea clădire de pe strada Independenței.
În schimb, elevii de la Liceul „Costin Nenițescu” vor începe cursurile în clădirea Grupului Școlar Meserii și Servicii, urmând să-și păstreze laboratoarele proaspăt renovate și utilate în spațiile actuale, unde vor veni pentru susținerea orelor practice.
Municipalitatea estimează că investițiile pe care trebuie să le facă în clădirea Liceului Costin Nenițescu se ridică la aproximativ 200 de mii de euro, bani ce pot fi cuprinși în rectificarea bugetară, care va fi aprobată în ședința Consiliului Local de la finalul lunii august.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ