Elevii Școlii Militare Aeriene „Traian Vuia” au depus jurământul

0
5

Au renunțat la viața de civil pentru uniforma de militar
120 de elevi din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău au depus jurământul militar în cadrul unei ceremonii militare și religioase la care au asistat sute de părinți.
Un moment emoționat pentru cei 81 de elevi de anul I (67 băieți și 14 fete) de la profilul maiștri militari și cei 39 elevi de la profilul subofițeri (34 băieți și 5 fete) care au jurat credință pentru țară, renunțând la viața de civil. După oficierea serviciului religios, elevii din anul I care au trecut printr-o etapă intensivă de instrucție au defilat pentru prima dată în calitate de militari ai forțelor aeriene române.
Emoții au fost atât din partea elevilor cât și a celor care au asistat la depunerea jurământului. Tinerele absolvente au fost așteptate cu flori și au primit îmbrățișări din partea celor dragi.
Pentru tinerii militari depunerea jurământului înseamnă începutul unei cariere mult visate.
În acest an, pentru prima dată nu au fost ocupate integral toate locurile din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Una dintre explicații ar fi situația geopolitică și războiul care se desfășoară în aceste momente lângă granițele României.
S Ștefan Daniel Cotigă, comandor Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”
20.59-la profilul subofiteri…din 130 neocupate-21.22 // 21.53-cu toate ca tara noastra ca membrii nato…nu s au mai ocupattoate locurile-21.20
Pe durata depunerii jurământului, mai multe aparate de zbor au survolat la mică înălțime unitatea militară .

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ