EMOȚII ŞI PENTRU PROFESORI

0
28

Revenirea la nota 7, solicitată de sindicate
Revenirea asupra mediei de promovare la examenul de definitivat ar crește numărul celor admişi, sunt de părere sindicaliștii din învățământ. Miercuri, profesorii buzoieni care au susținut în urmă cu o săptămână examenul de definitivat vor afla rezultatele.
După elevi și liceeni este rândul profesorilor să aibă emoții. Miercuri vor fi afișate rezultatele examenului de definitivat, după ce, în urmă cu o săptămână cadrele didactice au participat la proba scrisă. În ultimii ani, atât la nivel județean cât și național, procentul de promovare s-a situat între 60 și 70 la sută. Sindicaliștii din învățământ speră la rezultate bune în urma Definitivatului și cred că revenirea asupra mediei de promovare ar crește numărul absolvenților.
La Buzău, examenul s-a desfășurat în centrul amenajat la Liceul de Arte Margareta Sterian. Au fost înscrişi 130 de candidaţi, cei mai mulţi având specializările ”Învăţământ preşcolar” şi ”Învăţământ primar”. Cât interes mai prezintă profesia de învățător? Reprezentanţii Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău sunt de părere că există interes, în ciuda aprecierii din ce în ce mai reduse.
Rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun, de asemenea, la centrul de examen, iar rezultatele finale sunt așteptate pe 28 iulie.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8. În afara probei scrise, cadrele didactice au mai primit note la două inspecții la clasă și la un portofoliu didactic pe care l-au avut de realizat. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ