Emoții, speranțe, bucurie la început de an școlar

0
236

Clopoţelul a sunat astăzi în tot judetul, anuntand începutul unui nou an scolar, pentru toti copiii, de la cei de grădinită până la elevii pe care îi asteaptă bacalaureatul.Deschiderea noului an scolar i-a adus împreună pe toti, profesori, părinti, copii dar si autorităti. La Liceul Pedagogic, Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzău, a fost prezent în calitate de bunic iar la Colegiul National Mihai Eminescu, primarul Constantin Toma a deschis anul scolar 2017-2018 cu promisiunea că elevii vor învăta în conditii din ce în ce mai bune.

Timizi, emoționați, bobocii au pășit în această dimineață în lumea cărților. Începînd de astăzi o cu totul o altă lume li se va deschise, un tărîm al enigmelor pe care, cu ajutorul dascălilor, le vor desluși. Dimineață, în jurul orei 9.00 în curtea Liceului Pedagogic din municipiul Buzău mii de părinți, elevi și profesori așteptau startul noului an școlar. Boboceii, mai mult ca niciodată.

 

În mulțimea de părinți aflați în curtea Liceului Pedagogic la deschide s-a aflat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, de această dată în calitate de bunic.

 

Primarul Constantin Toma a fost invitat la rîndul său să ia parte la festivitatea de deschidere, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar. Edilul a făcut și o promisiune.

Autoritățile au făcut un tur de forță astăzi și au încercat să răspundă la invitațiile unităților școlare de a participa la festivități. Atît șeful executivului județean cît și primarul municipiului au luat parte la deschiderea noului an școlar organizată în curtea interioară a Colegiului Național Mihai Eminescu. Cu această ocazie autoritățile au promis că vor face tot ce le stă în putință astfel încît colegiul să fie reabilitat în cel mai scurt timp iar elevii să poată învăța în condiițe dorite.

 

Cu emoții, în liceu au pășit și elevii claselor a IXa. Speră că visele li se vor împlini iar pentru carierele viitoare la care năzuiesc se vor pregăti intens alături de profesori.

 

Anul școlar 2017 – 2018 are 35 de săptămîni de cursuri însumînd 167 de zile lucrătoare și este structurat pe două semestre. Primul semestru are 18 săptămîni dispuse în perioada 11 septembrie – 22 decembrie 2017. În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie clasele din învățămîntul primar și grupele preșcolare sunt în vacanță. Vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018 iar cursurile se reiau în data de 15 ianuarie. Semestrul al doilea are 17 săptămîni dispuse în perioada 12 februarie – 15 iunie 2018. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ