Estimări agricole optimiste! Campania de vară în toi

0
41

În ciuda vremii capricioase, campania agricolă de vară a debutat cu dreptul pentru agricultori motiv pentru care sunt asteptate productii peste medie. În cadrul Colegiului Prefectural Buzău, reprezentantii Directiei Agricole Buzău au vorbit pe larg despre anul agricol si au înaintat si estimările calculate pentru finalul se sezon.
Anul agricol 2016-2017 a debutat cu o toamnă în care regimul hidrotermic din aer şi sol a permis desfăşurarea normală a proceselor de vegetaţie la culturile de toamnă îndeosebi pe terenurile cu o bună aprovizionare cu apă. Conform reprezentanților Direcției Agricole Buzău, principala cultură de toamnă pentru care s-a declanșat campania de vară este cea de grîu.
Avînd în vedere condiţiile agrometeorologice variate cu care agricultorii s-au confruntat autoritățile sunt de părere că procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de cîmp şi pomi-viticole vor fi mai intense, îndeosebi pe suprafeţele agricole cu o aprovizionare mai bună a apei. În cultura grîului de toamnă, rezerva de umiditate se încadrează în limite satisfăcătoare. Drept urmare în acest an sunt așteptate producții peste media ultimilor ani.
Totodată, conform datelor centralizate la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pînă la data de 3 iulie a fost recoltată 74,05% din suprafața însămînțată cu orz la nivel național, în județele Arad, Argeș, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Mehedinți, Olt și Timiș campania de recoltare a orzului fiind încheiată. La orzoaica de toamnă, recoltarea s-a efectuat pe mai mult de jumătate din suprafața însămînțată, aceasta fiind încheiată în Arad, Buzău, Călărași, Mehedinți și Teleorman.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ