EVALUAREA NAŢIONALĂ, APROAPE DE START! Peste 3.000 de elevi vor susţine examenul

0
65

Inspectoratul Şcolar Judeţean este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Evaluarea naţională. Au fost stabilite centrele de înscriere şi examen, iar pe parcursul weekendului vor fi întocmite şi comisiile de evaluare.
În acest an, peste 3.000 de copii vor susţine Evaluarea naţională, iar lucrările vor fi corectate în alt județ. Există şi elevi care nu o vor putea da examenul fie din cauza corigenţelor, fie pentru că vor urma cursurile unei şcoli profesionale.
Elevii care participă la Evaluarea naţională trebui să știe că li se interzice să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, candidații având obligația de a le lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale. Candidații care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiți în examen. Totodată li se interzice să aibă asupra lor manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie cu telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor pentru că se consideră fraudă şi prin urmare candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. După proba scrisă la Limba şi literatura română programată luni, urmează examenul la matematică în data de 21 iunie, Limba şi literatura maternă pe 22 iunie, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după depunerea şi rezolvarea contestaţiilor, este stabilită pentru data de 30 iunie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ