EVENIMENT LIBERAL, ÎN PREMIERĂ

0
32

PNL a marcat ziua partidului, la Buzău
Un eveniment, în premieră a fost organizat de liberalii buzoieni cu ocazia zilei partidului. La împlinirea a 146 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, liderii istorici au fost comemoraţi de actualii reprezentanţi ai formaţiunii politice.
Este pentru prima dată când PNL Buzău organizează un eveniment care amintește de ziua de 24 mai, ca zi a Partidului Național Liberal. S-au împlinit, așadar, 146 de ani de când liberalismul a început să activeze sub cupola PNL, în România, iar cu această ocazie, la Buzău, liderii liberali au ales să marcheze, luni, momentul istoric, prin comemorarea celor mai importanți liberali din județul nostru. A fost amintit Grigore Monteoru, cel care a fondat, în 1876, organizația de la Buzău, de Nicu Constantinescu, recunoscut ca fiind cel mai performant primar pe care l-a avut vreodată Buzăul și de Stan Săraru, un om care a luptat pentru ca buzoienii să conteze la nivel național în mandatul său de primar din perioada 1933-1937. Ziua PNL a fost marcată prin conturarea unui traseu al obiectivelor emblematice pentru liberalismul buzoian. Traseul a început la capela din Sărata Monteoru, unde a fost pomenit fondatorul PNL Buzău, Grigore Constantinescu-Monteoru, unul dintre politicienii reformatori din Parlamentul României.
Liberalii au mers, apoi în cimitirul Dumbrava, unde liderul organizației județene, deputatul PNL de Buzău Gabriel Avramescu, și liderul organizației municipale, senatorul Vlad Pufu, au depus coroane de flori la mormântul lui Nicu Constantinescu, primar al Buzăului timp de 5 mandate și deputat PNL în mai multe legislaturi.
Partidul Național Liberal este unul din principalele partide din România și totodată cea mai veche formațiune politică din țară. A fost înființat sub acest nume la 24 mai 1875. De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ