Excursii, adrenalină și expoziții

0
7

Weekend încărcat pentru iubitorii de distracție
În acest weekend sunt anunțate ploi dar vremea nu ar trebui să ne dea înapoi din a ne petrece zilele libere într-un mod cât mai placut. Dacă lăsam deoparte confortul de acasă, ne vor aștepta o multitudine de activități la care putem să luăm parte. Chiar și în natură, printre picăturile de ploaie ne vom putea bucura de evenimente care mai de care mai distractive.
Sâmbătă 9 iulie, tocmai departe în comuna Bisoca va fi amenajat un atelier de împâslire a lânii. Creatoarea “Dor de lână” îi va învăța pe cursați cum pot tricota o mulțime de lucruri, de la îmbrăcăminte pentru telefon până la gentuțe și săculeți speciali pentru săpunuri sau bijuterii. Cazarea va fi la cort iar zona de camping are toate dotările necesare. Pentru iubitorii de senzații tari și adrenalină, tot în zona de munte au loc ture de rafting pe râul Buzău.
Pentru cei mici, sâmbătă, la 10 km depărtare de municipiul Buzău, în comuna Mărăcineni este organizată o excursie în Livada Mirelei. Cei mici vor putea lua parte la ateliere de dezvoltare personală, vor mânca preparate sănătoase gătite la fața locului și vor putea întâlni cu struți grațioși și simpatici.
Dacă nu v-ați decis ca weekendul să îl petreceți la mare sau la piscine, duminică iubitorii de artă ceramică pot face o vizită la atelierul de olărit din comuna Colți unde vor putea să își încerce mâna la roata olarului. Secretele meșteșului sunt multe iar descoperirea lor este distractivă.
Tot duminică, cei mici sunt așteptați la un concurs de explorare urbană în municipiul Buzău. Cu ajutorul busolelor și al telefoanelor, concurenții vor trebui să se orienteze pe un traseu înainte stabilit iar la final câștigătorii vor fi premiați.
La Muzeul Județean, în weekend puteți în continuare să vizitați trei mari expoziții care au stârnit deja un interes major. Este vorba despre expoziția “Copilăria în comunism”, “Chihlimbar Baltic provenit din contrabandă, indisponibilizat de DIICOT” și “Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ