EXECUTARE SILITĂ

0
63

Cadrele didactice au noi motive de nemulţumire, după ce un proiect de lege, aflat în dezbatere, prevede o nouă eşalonare a plăţii unor drepturi câştigate în instanţă. Este vorba despre dobânzile aferente sumelor obţinute în justiţie, iar în judeţul Buzău este vorba despre aproximativ 5 000 de persoane îndreptăţite să primescă aceste drepturi. Pentru recuperarea acestor sume, în multe cazuri s-a declanşat procedura de executare silită.

La Buzău există hotărâri pronunţate încă din 2014 privind plata dobânzilor unor drepturi salariale obţinute pe cale judecătorească, hotărâri ce nu au fost puse în aplicare nici până astăzi.

Potrivit sindicaliştilor din învăţământ, Primăria Buzău a acceptat, în urma discuţiilor din Comisia de Dialog Social de la Prefectură, că trebuie făcute aceste plăţi, însă un proiect de lege care prevede o nouă eşalonare pe mai mulţi ani, a dat totul peste cap.

În judeţul Buzău este vorba de peste 5 000 de cadre didactice din 65 de unităţi de învăţământ, aflate în această situaţie, care au de încasat sume ce pornesc de la 4 000 de lei. Pentru că titularii drepturilor nu şi-au primit banii a fost declaşată procedura de executare silită, procedură care este în derulare. Reprezentanţii sindicatelor consideră că aceasta este singura cale legală pentru a evita acţiuni de protest, precum greva generală.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ