EXECUTAREA SILITĂ DĂ ROADE

0
76

Executarea silită, ultima soluţie pentru recuperarea drepturilor câştigate de profesori în instanţă a avut efectul scontat de sindicaliştii din învăţământ. Mai bine de jumătate din primăriile din judeţ au plătit dobânzile la sumele pentru care există sentinţe judecătoreşti.

Toate unităţile şcolare din municipiul Buzău au primit sumele destinate plăţii dobânzilor aferente drepturilor salariale câştigate de profesori în instanţă. La fel s-a întîmplat şi în alte localităţi din judeţ, unde s-au achitat integral sau parţial aceste drepturi. Există însă şi consilii locale care nici până acum nu au rezolvat problema. La Buzău există hotărâri pronunţate încă din 2014 privind plata dobânzilor unor drepturi obţinute pe cale judecătorească, hotărâri ce nu au fost puse în aplicare nici până astăzi, iar executarea silită a rămas singura alternativă.

Cadrele didactice au însă, noi motive de nemulţumire, în ceea ce priveşte eşalonarea plăţii unor drepturi câştigate în instanţă.

Sindicaliştii spun că, săptămâna trecută, la Buzău, erau 68 de sentinţe pentru care s-a cerut executarea silită. Cele din 2014, sunt singurele care nu au fost eşalonate şi pot fi plătite integral.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ