EXPOZIȚIE CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR DE PAȘTE

0
90

Creaţii ale meşterilor populari pot fi admirate la Galeriile de Artă
De la începutul acestei săptămâni, buzoienii pot vizita, la Galeriile de Artă din Buzău, două expoziţii tematice, premergătoare sărbătorilor pascale. Obiectele sunt expuse zilnci între orele 10.00 și 15.00, iar intarea este liberă, cu respectarea normelor de igienă și distanțare socială impuse de pandemia de coronavirus.
Ca în fiecare an, la Galeriile de Artă Buzău, meșterii populari buzoieni vin în întâmpinarea publicului cu creații inedite. De data acesta, în cadrul Expoziţiei Etnografice -Valea Slănicului, iubitorii de artă tradițională pot vizita încă două expoziții. Este vorba despre expozitia de Pictură ,,Tradiţional”, unde expun elevi ai clasei de pictură din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă și expozitia ,,Tradiţie şi Credință”, unde pot fi admirate sclupturi și ouă încondeiate realizate de meșeri populari din județul Buzău. Elena Gramer și Aurelia Lazăr, eleve ale artistei populare Amelia Papazissu, sunt doi din cei opt artiști care expun în ,,Traditie si Credință”. Acestea au adus ouă încondeiate tradițional cu simboluri muntenești. Artistele ne povestesc cu emoție cum fiecare ou capată culoare și personalitate în mâna lor.
Pentru a ajunge la un ou încondeiat frumos, artistele au de parscurs câțiva pași importanți.
Dacă Aurelia a învățat arta încondeierii din dragoste pentru tradiție, pe Elena, mama soțului ei a îndrumat-o .
O altă expoziție ce încântă privirea chiar la intrarea în sala Galeriilor de Artă este Expozitia de Pictură, intitulată: ,,Tradiţional”, unde expun elevi ai clasei de pictură din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Printre artiștii care au lucrări în expoziția se află și Mihaela Ioana Mocanu, pictor naiv. Aceasta are expuse două tablouri care inspiră multă seninătate și veselie.
Expozițiile pot fi vizitate zilnic, înitre orele 10.00 și 15.00, până pe data de 7 mai. Pentru a admira minunățiile lucrate de artiștii buzoieni, nu se percepe taxă.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ