EXPOZIȚIE DE GRAMOFOANE ȘI MAGNETOFOANE! Flashmob de Ziua Imnului

0
91

Ziua Imnului National va fi marcată prin mai multe activităti dedicate buzoienilor de Muzeul Judetean. Vineri, va fi organizată expozitia Sunetul muzicii, de la înregistrarea mecanică la cea magnetică, alcătuită din 52 dintre cele mai reprezentantive aparate de redare si înregistrare a sunetului. Apoi va fi organizat un flashmob, iar buzoienii vor avea ocazia să asculte imnul interpretat de diferite instrumente, în mai multe zone ale orasului.
Expoziția Sunetul muzicii, de la înregistrarea mecanică la cea magnetică va fi deschisă vineri seara și este realizată prin colaborarea dintre Muzeul Județean Buzău și Complexul Național Muzeal din Iași. În atenţia publicului va ajunge un patrimoniu valoros, reprezentat de un număr de 52 dintre cele mai reprezentative piese din colecţia de aparate de redare şi înregistrare a sunetului, aparţinând muzeului ieşean. Exponatele prezentate redau o subtilă poveste cu un parfum aparte de epocă. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să admire gramofoane, patefoane, pickup-uri, magnetofoane, cutii muzicale, fonograf, telegrafon, dictafon, textofon, polyfon, orfenion, ceasuri cu mecanisme muzicale, portţigaret muzical, orgă, organetă, concertină, ţiteră, vioară electromagnetică, mandolină, combină, casetofon, discuri muzicale. În ansamblu, expoziţia este o invitaţie la cunoaşterea pieselor conservate şi valorificate expoziţional de singurul muzeu din România dedicat mijloacelor de înregistrare şi redare a sunetului.
Vernisajul de vineri va fi urmat de concertul trupei buzoiene de blues rock, S.G. Project. Apoi activitățile dedicate Zilei Imnului vor continua sâmbătă. Buzoienii vor avea ocazia să asculte Deșteaptă-te române interpretat la diferite instrumente, în mai multe zone ale orașului. Întreaga orchestră se va reuni în curtea Muzeului Județean.
Accesul la aceste evenimente este gratuit.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ