EXPOZIȚIE DE OUĂ ÎNCONDEIATE LA CASA VERGU MĂNĂILĂ

0
34

Vizitatorii descoperă arta cu ajutorul tehnologiei 3D
Eveniment deosebit, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, la Muzeul de Etnografie “Vergu Mănăilă” . Joi , a avut loc vernisajul expoziției temporare “Arta încondeierii ouălor în zona etnografică a Buzăului”. În cadrul expoziției sunt expuse în jur de 100 de ouă încondeiate tradiţional din comunele Pătârlagele, Colți, Siriu, Vintilă Vodă și Beceni. Cu ajutorul tehnologiei 3D pot fi vizionate 30 de motive ornamentale provenite de pe ouă încondeiate din localitatea Lopătari . Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 10 iunie.
O expoziţie care îmbină clasicul cu modernul așteaptă publicul buzoian la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” . Expoziția temporară „Arta încondeierii ouălor în zona etnografică a Buzăului”, este realizată în parteneriat cu Muzeul Dunării de Jos din municipiul Călărași. În jur de 100 de ouă încondeiate din toate zonele etnografice ale Buzăului: comunele Pătârlagele, Colți Siriu, Vintilă Vodă și Beceni sunt expuse pe holul muzeului. Cu ajutorul tehnologiei 3D , 30 de motive ornamentale folosite pentru decorarea ouălor în localitatea Lopătari pot fi descoperite de buzoieni.
Muzeograful Raluca Brașoveanu , cea care s-a ocupat de organizarea evenimentului, povestește cum arta încondeierii are rădăcini adânci în istoria Buzăului. Cel mai vechi ou încondeiat are 37 de ani.
Este cel de-al treilea mare eveniment organizat aici, de când secţia muzeului Judeţea a fost redeschisă publicului. Expoziția de la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” , „Arta încondeierii ouălor în zona etnografică a Buzăului” va putea fi vizitată până pe data de 10 iunie.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ