EXPOZIȚIE TEMATICĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN

0
98

Istoria Jandarmeriei prezentată prin intermediul uniformelor
La Muzeul Județean Buzău a avut loc, miercuri, vernisajul unei expoziții de uniforme militare aparţinând Jandarmeriei Române, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la înființarea instituției. La deschidere au luat parte reprezentanți ai administrației publice locale și istorici.
Organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, expoziția și-a propus să realizeze un arc peste timp și să prezinte publicului schimbările prin care a trecut instituția. Organizatorii au ales ca acest lucru să îl facă prin intermediul unei prezentări a uniformelor pe care le-au purtat jandarmii de-a lungul vremii.
Vizitatorii care vor călca pragul muzeului au ocazia de a vedea în premieră brevete, medalii și ordine militare care au aparținut maiorului Aurel Irimescu, ofițerul superior care a îndeplinit funcția de comandant al Companiei de Jandarmi Buzău în perioada interbelică. Printre invitați, la deschiderea expoziției s-a numărat și președintele Consiliului Județean Buzău.
Expoziția ,,Jandarmeria Română 1850-2020’’ va putea fi vizitată în perioada 12 mai – 27 iunie 2021, de marți până duminică în intervalul orar 10.00-18.00, ultima intrare fiind la ora 17.15.

Florin Zafiu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ