FABRICANŢI ILEGALI DE ŢIGĂRI

0
88

Poliţiştii au făcut percheziţii în Buzău şi alte patru judeţe

Ample percheziţii au avut loc miercuri în cinci judeţe, într un dosar privind producerea, deţinerea şi comercializarea în mod ilicit a unei cantităţi importante de ţigări. Percheziţiile s-au desfăşurat în baza unor mandate emise de Judecătoria Buzău.
Poliţiştii buzoieni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au desfăşurat 11 percheziții domiciliare în județele Brașov, Dolj, Călărași, Prahova și Buzău, într-un dosar privind producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. Vizate de anchetatori sunt, în special, 3 persoane din municipiul Buzău. Polițiștii îi suspectează pe cei trei că achiziționau tutun din Dolj și Călărași, tutun care era cultivat ilegal. La Buzău, cei trei, mărunțeau tutunul și-l vindeau fie ca atare, fie sub formă de țigări.
“Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2020-martie a.c., opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din județele menționate, ar fi desfășurat activități directe de producere de țigarete și comercializarea tutunului/produselor din tutun, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal”
Persoanele bănuite au fost conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. La descinderi au participat polițiști din cadrul tuturor inspectoratelor de poliție județene pe a căror rază de competență s-au derulat perchezițiile.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ