Faptele bune aduc fericirea

0
68

Ce spun psihiatrii despre depresie și căile prin care putea scăpa de ea
Sărbătorile din acest an îi prind pe mulți dintre oameni mai triști, mai retrași și cu speranțe din ce în ce mai puține că se vor bucura la un moment dat de o viață mai liniștită. Perioada pandemiei, apoi războiul, scumpirea prețurilor și crizele ce îi pândesc la fiecare colț le strecoară câte o picătură de amărăciune în suflete. Este concluzia pe care au tras-o specialiștii psihologi și psihiatrii după doi –trei ani în care aproape nimeni nu a mai reușit să își tragă răsuflarea și să simtă că ce a fost greu a trecut. Ba din contră, din ce în ce mai mulți pacienți calcă pragul specialiștilor care aproape că nu mai pot să mai îi ajute.
Există totuși o portiță de a scăpa din tabloul cenușiu al ultimilor ani. Înțelegerea între oameni și în sânul familiei, sprijinirea copiilor, a bătrânilor alături de înfăptuirea unui lucruri bune.
Specialiștii spihologi atrag atenția că în ultimii ani, vârsta pacienților care se prezintă cu depresii la cabinet a scăzut drastic. Există din ce în ce în ce mai mulți copii care au nevoie de ajutor dar și oameni care niciodată nu ar fi dat de bănuit că ar putea avea o cădere.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ