„FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE SECURITATE LA INCENDIU”

0
88

Clădirile publice care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu vor fi inscripţionate cu panouri ce precizează acest lucru. Obligaţia afişării anunţului vine ca urmarea  intrării în vigoare a unor noi prevederi legale privind apărarea împotriva incendiilor.

Astfel, asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate la incendiu, se va impune afișarea unor panouri de înștiințare. Beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: „Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.”

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei. Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor.(Laurenţiu Marinov)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ