FĂRĂ EVENIMENTE CULTURALE ÎN ȘCOLI

0
50

Este oficial! Unitățile de învățământ din județul Buzău sunt obligate să amâne orice manifestări culturale, artistice și sportive. Măsura a fost impusă de Ministerul Educaţiei, inspectoratelor școlare din țară pentru perioada celor 3 zile de doliu național hotărâte de Guvern, ca urmare a decesului Regelui Mihai I.

Unitățile de învățământ care au organizate activități culturale cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, trebuie să renunțe la acestea. Și asta deoarece pentru aceste 3 zile, Guvernul a instituit zile de doliu național ca urmare a decesului Regelui Mihai I.  Ministerul Educației a anunțat astfel, toate inspectoratele școlare din țară printr-un comunicat că, în aceste condiții, trebuie luate măsurile ce se impus în astfel de situații.

Conducerea școlilor, liceelor, creșelor și grădinițelor trebuie să ia măsurile privind amânarea oricăror manifestări culturale, artistice și sportive și implicit dacă mai este posibil să le reprogrameze.

Și Primăria Buzău a modificat programul spectacolelor programate în zilele de 14,15 şi 16 decembrie. Prin doliul naţional se marchează decesul unei persoane, sau al mai multora, atunci când evenimentul tragic este considerat a fi de importanţă naţională sau internaţională, în memoria victimelor şi semn de solidaritate cu statele care au suferit tragedia. În România, starea de doliu național este instituită în mod oficial de către autorităţi pentru întregul teritoriul ţării, conform legii. Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa privată din Elveţia.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ