FARMACIILE, ÎN VIZORUL OPC BUZĂU

0
106

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au demarat o campanie de verificare a farmaciilor din județul Buzău care comercializează suplimente alimentare. Totul ca urmare a unor atenționări venite de la instituțiile care autorizează medicamentele. Potrivit reprezentanților OPC Buzău, suplimentele alimentare sunt periculoase pentru sănătatea noastră mai ales că acestea conțin ingrediente nedeclarate.

Mare atenție când vreți să cumpărați suplimente alimentare. Multe persoane au impresia că astfel de produse nu le pot face niciun rău. Un studiu realizat recent arată însă contrariul. Un avertisment vine din partea inspectorilor de la Protecția Consumatorului care spun că unele dintre aceste suplimente alimentare conțin ingrediente nedeclarate. Este și motivul pentru care în această perioadă, reprezentanții instituției au demarat ample controale, în unele farmacii din județul Buzău.

Unii medici atrag atentia că în combinație cu alte medicamente sau administrate fără prescripție medicală suplimentele alimentare pot duce la afecțiuni grave. Și reprezentanții OPC Buzău spun că astfel de produse pot duce la decesul celor care le consumă.

Efectele defavorabile ale suplimentelor sunt pronunțate în cazul persoanelor care suferă de anumite afecțiuni, susțin cercetătorii, care recomandă și oamenilor sănătoși să se abțină de la consumul acestora. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ