Fermierii au cerut, Petre Daea a aprobat

0
8

Rezultatele vizitei de la Buzău
Fermierii vor putea să recolteze masa vegetativă şi să schimbe destinaţia culturii afectate de secetă, dar şi să primească subvenţiile pe unitatea de suprafaţă, odată cu intrarea în vigoare a ordinului comun emis de miniştrii Agriculturii şi Internelor, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, a anunțat Agenția Domeniilor Statului. Solicitarea a fost făcută de fermierii buzoieni cu ocazia vizitei pe care ministrul Agriculturii, Petre Daea a făcut-o la Buzău.
Ministrul Agriculturii Petre Daea s-a deplasat duminică seară la Buzău, în comuna Vâlcelele alături de directorul general al Agenției Domeniilor Statului pentru a discuta cu fermierii vivazi de pagubele pe care le-au înregistrat în urma secetei. Cu această ocazie, agricultorii i-au solicitat ministrului Daea o derogare astfel încât pe terenurile afectate de secetă să poată înființa alte culturi.
La scurt timp, după vizită, Agenția Domeniilor Statului a anunțat că fermierii vor putea să recolteze masa vegetativă şi să schimbe destinaţia culturii afectate de secetă, așa cum au solcitat în urma întâlnirii cu ministrul Daea.
Aproximativ 10.000 de hectare de teren agricol se estimează a fi afectate de secetă în județul Buzău, în special culturile de porumb și cele de floarea-soarelui.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ