Festivalul “Plaiurile Mioriței” la a-IV-a ediție! Cehia, Serbia și Moldova printre țările participante

0
128

Consiliul Judetean Buzău organizează în acest weekend cea de-a IVa editie a Festivalului International de Dansuri Folclorice “Plaiurile Mioritei”. Evenimentul a debutat astăzi printr-o conferintă la care au participat autoritătile judetene si delegatiile echipelor participante. Printre invitatii din acest an se numără ansambluri folclorice din Cehia, Serbia, Macedonia dar si Algeria.
Timp de patru zile Parcul Crîng va fi locul de întâlnire al tuturor iubitorilor de muzică, folclor și artă populară. Consiliul Județean Buzău organizează ediția cu număr patru a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice “Plaiurile Mioriței”. Astăzi autoritățile județene au organizat o conferință de deschidere la care au participat delegațiile celor opt țări invitate, Serbia, Macedonia, Italia, Cehia, Moldova, Algeria, Grecia și România.
Rând pe rând, delegațiile echipelor participante la festivalul din acest an s-au prezentat și au salutat invitația Consiliului Județean de a lua parte la un eveniment de o asemenea amploare.
Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional care a debutat astăzi printr-o deschidere oficială va continua in weekend începînd cu orele 17.00 în Parcul Crîng dar și la Rîmnicu Sărat cu programe artistice oferite de toate cele opt țări participante. Duminică, 30 iulie, va avea loc festivitatea de închidere a festivalului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ