Festivaluri de poveste la Smeeni, Ghergheasa şi Mânzăleşti! Petreceri cu artişti îndrăgiţi şi focuri de artificii

0
246

Weekendul care s-a încheiat a oferit buzoienilor petreceri si voie bună. Comunele Smeeni, Ghergheasa si Mânzălesti au organizat festivaluri de muzică populară la care au participat mii de buzoieni si zeci de artisti îndrăgiti. Localnicii au petrecut până târziu în noapte iar petrecerile câmpenesti s-au incheiat cu focuri de artificii. Autoritătile promit că si anul viitor vor organiza astfel de petreceri.
Cod roşu de petreceri în acest weekend in judeţul Buzău. Startul distractiei s-a dat la Smeeni. Sâmbătă, în prima zi a lunii iulie, Consiliul Local Smeeni cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, au organizat serbarea folclorică “Florile Călmăţuiului”, o sărbătore de tradiţie în calendarul celor mai frumoase evenimente tradiţionale ale anului. Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu şi Ansamblul Folcloric “Plaiurile Mioriţei”, au ţinut capul de afiş al festivalului. Rând pe rând artişti de marcă au urcat pe scena amplasată în Târgul comunal din Smeeni spre bucuria publicului numeros dornic de petrecere. Evenimentul s-a încheiat seara târziu cu un foc de artificii.
Distracţia a continuat duminică în comuna Mânzăleşti. Ediţia cu numărul 47 a Festivalului Slănicului a fost organizată ca la carte fără a se face rabat de la distracţie şi voie bună. Sărbătoarea de tradiţie pentru comunitatea locală, a adus pe scenă nume mari ale folclorului românesc. Ion Paladi a ţinut capul de afiş iar pe scenă au mai urcat Ion Băicuş, Ansamblul Folcloric “Breazăul Mînzăleşti” şi Filofteia Drăghici.
Succesul de care s-a bucurat şi în acest an Festivalul Slănicului se datorează publicului prezent într-un număr impresionant dar şi autorităţilor, Primăria Mînzăleşti şi Consiliul Judeţean, care an de an sprijină organizarea sărbătorilor de tradiţie pentru judeţul nostru.
Si ziua de duminică a fost rezervată petrecerii. Buzoienii au avut de unde alege. În acelaşi timp cu Festivalul Slănicului s-a desfăşurat prima ediţie a sărbătorii folclorice “Serbările Ghergheasa”. Cum era de aşteptat debutul unui eveniment care se vrea de tradiţie şi de succes a fost marcat de prezenţa unor artişti cu greutate. Pe scena din Ghergheasa au urcat Nemuritorii, Lorena, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu.
Pe aceeaşi scenă au mai fost prezenţi grupurile folclorice „Stejărelul”, „Valea Rîmnicului”, „Mîndruţele” şi „Garaofiţele”. Prima ediţie a Serbărilor Ghergheasa s-a încheiat duminică noapte printr-un foc de artificii.
Spectacolele nu se vor opri aici. Weekendul viitor buzoienii sunt invitaţi la un alt festval în comuna Topliceni.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ