FESTIVITĂȚI ÎN CADRU RESTRÂNS

0
16

Sărbătorirea Zilei Naționale în cadru restrâns, la Buzău. Restricțiile inpuse de epidemia de coronavirus, au impus autorităților să nu efectueze tradiționalele parade de 1 Decembrie. Cu toate acestea, autoritățile nu au lăsat ca acesta zi specială să treacă neobservată. În Parcul Crâng s-a oficiat, fără public, omagierea celor 775 de eroi buzoieni căzuți pentru patrie, în comuna Deleni , județul Iași
Dacă acum un an Calea Eroilor era plină, încă de dimineaţă, de buzoieni de toate vârstele, care participau la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a României, anul acesta o liniște apăsătoare s-a lăsat pe artera, străjuită de fotografiile istorice. Festivităţile au debutat, în Crâng în jurul orei 12.00, în prezența autorităților locale, cu întâmpinarea oficialităţilor, primirea onorului și salutarea Drapelului.
Evenimentul a fost urmat de intonarea imnului de către buzoianca Dora Gaitonavici .
Cel mai așteptat moment a fost cel al Dezvelirii Memorialului Eroilor Regimentului 48 Infanterie, unde sunt înscrise numele celor 775 de eroi buzoieni, căzuţi în luptele pentru reîntregire.
Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a sfințit monumentul închinat eroilor buzoieni, în cadrul unei slujbe religioase.
Ceremonia a continuat cu mesajele reprezentanșilor autorităților locale.
Alături de primarul municipiului Buzău, la eveniment a fost prezent și viceprimarul Comunei Deleni.
Prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian a citit mesajul prim- ministrului României.
Comemorarea eroilor s- a încheiat cu intonarea, de către Muzica Militară, a Imnului Eroilor pe fondul căruia s-au depus coroane de flori.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ