Fiecare român, mai sărac cu 320 de lei

0
42

Deputatul Romeo Lungu atac la guvernare
Inflația este în creștere, potrivit unei analize a Băncii Naționale motiv pentru care guvernarea va trebui să caute soluții, a precizat prin intermediul unui comunicat de presă deputatul PSD, Romeo Lungu. Parlamentarul de Buzău atrage atenția că până la finalul anului românii vor fi mai săraci cu 320 de lei.

“Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a confirmat că România a intrat în faza inflației galopante. Aceasta a crescut cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Până la finalul anului inflația va ajunge la 5,6%, ceea ce înseamnă că fiecare român va fi mai sărac cu 320 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către deputatul PSD, Romeo Lungu.
Potrivit parlamentarului de Buzău, majorarea prețurilor la gaze, energie electrică, carburanți și materie primă au reprezentat cele mai importante motive pentru creșterea inflației.

“Este clar că piața energiei provoacă dezavantaje uriașe pentru consumatori și este datoria Guvernului și a politicienilor de dreapta să găsească soluții, pentru că ei sunt cei care au decis liberalizarea haotică a pieței din România cu efectele catastrofale pe care le vedem acum”, a mai precizat social-democratul buzoian.
Inflația a determinat scumpirea alimentelor și a medicamentelor în situația în care românii sunt în plină pandemie.

“Prețurile la alimentele de bază și medicamente au crescut și ele cu 10 %, în timp ce salariile și pensiile au înghețat…iar românii suportă, în fiecare zi consecințele unei guvernări eșuate”, a punctat în încheiere deputatul Romeo Lungu.
Nu numai inflația are un efect advers împotriva populației dar și măsurile de sprijin pentru agenții economici care au fost amânate, la fel și Programul Național de Redresare și Rezițiență despre care la acest moment nu se mai știe nimic.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ