FIERBERE MARE ÎN PSD

0
37

Fierbere mare în Partidul Social Democrat după ce a fost dată publicității scrisoarea contestatarilor lui Liviu Dragnea din partid. Documentul este semnat de trei membri de frunte ai partidului, la care au achiesat și lideri din teritoriu. La Buzău, lucrurile au devenit clare după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu a făcut public faptul că se alătură social democraților care cer demisia lui Liviu Dragnea.
Ape tulburi în PSD după ce a fost dată publicității scrisoarea contestatarilor lui Liviu Dragnea. Documentul este semnat de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu. Acesta conține 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor. Inițiatorii demersului sunt susținuți de peste 30 de semnături ale liderilor din teritoriu și parlamentari PSD. După publicarea scrisorii, la Buzău lucrurile au devenit clare după ce miercuri, liderul filialei, deputatul Marcel Ciolacu a făcut public că se alătură social democraților care cer demisia președintelui partidului, Liviu Dragnea.
(…)Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp. Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare. Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene. Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea și cu modul său total greșit în care a înțeles să exercite puterea și încrederea pe care PSD i le-a dat. Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate.
E cea mai bună și rapidă soluție pentru a înceta cu scandalurile din țară și a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noștri de la ALDE. Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate și coerență în actul de guvernare pentru că aceasta este dorința oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni și de problemele lor! (SURSA: FACEBOOK MARCEL CIOLACU)
Poziția lui Marcel Ciolacu pare că reprezintă poziția tututor social democraților buzoieni. La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Buzău, primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că Liviu Dragnea trebuie să facă „măcar un pas înapoi”.
O reacție pe acest subiect a venit, miercuri după amiază, și de la ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la Buzău, pentru deschiderea evenimentului Toamna buzoiană. Daea a fost, însă, mai precaut, dat fiind că este ministru.
După ce i s-a cerut demisia public chiar de către colegii de partid, liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie, spunând că a înţeles din această „epistolă” că „partidul trebuie să se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP şi cu partidele de opoziţie”. El a susţinut că, în calitate de preşedinte al PSD, „nu va duce partidul să devină o unealtă a acestor instituţii”. Documentul prin care se cere demisia de îndată a lui Liviu Dragnea va fi discutat în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, programată vineri, la prânz.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ